Muutostyö­hakemus

Huoneiston muutostyö­hakemus


1.7.2010 voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että osakkaan on ilmoitettava yhtiölle kunnossapitotyöstä, joka saattaa vaikuttaa rakennuksen rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin.

Kunnossapito- tai muutostyöstä on ilmoitettava taloyhtiölle aina, kun remontti voi vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin, akustiikkaan, rakennuksen perusjärjestelmiin tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin asioihin. Sen sijaan pienistä pintaremonteista, kuten seinien tapetoinnista tai maalauksesta ei tarvitse ilmoittaa.

Ilmoitus on tehtävä siis töistä, jotka voivat vaikuttaa lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- tai tiedonsiirtojärjestelmiin. Tällaisia ovat esim. hanan, wc:n tai antennipistorasian vaihtaminen, lattiaremontti (jos sillä voi olla vaikutusta esim. äänieristykseen, kun muovimatto vaihdetaan parkettiin ja sitä kautta naapurihuoneistoon) sekä kylpyhuone- ja keittiöremontti.

Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti etukäteen ja siihen on liitettävä asianmukaiset selvitykset. Muutostyöilmoitus on mahdollista tehdä joko isännöitsijätoimistosta saatavalla lomakkeella tai sähköisesti alla olevalla lomakkeella. On tärkeää huomioida, että muutostyötä ei saa aloittaa, ennen kuin siihen on saatu kirjallinen lupa isännöitsijätoimistolta.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa, että huoneiston kunnossapito- tai muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti. Osakkeenomistaja vastaa tarpeellisista ja kohtuullisista yhtiön valvontakuluista, kuten mahdollinen isännöitsijän tai asiantuntijan veloittama palkkio.

Asbestikartoitus

Vuoden 2016 alusta astui voimaan uusi laki koskien asbestipitoisten materiaalien purkutöitä ja käsittelyä. Jos muutostyökohteesi sijaitsee ennen v. 1994 rakennetussa talossa, täytyy muutostyöhön ryhtyvän tilata omalla kustannuksellaan asbestikartoitus muutostyöilmoituksen liitteeksi. Ammattitaitoisia asbestikartoittajia löytyy Varsinais-Suomessa esim. paikallisista asbestitöihin erikoistuneista yrityksistä.

Kysy lisää ›

Huoneisto

Omistaja

Muutostyö

Rak. tekniset työt

Urakoitsija

Valvoja

Suunnittelija

LVI-työt

Urakoitsija

Valvoja

Suunnittelija

Sähkötyöt

Urakoitsija

Valvoja

Suunnittelija

Vesieristys

Vesieristyksen tekijä

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita